söndag 21 augusti 2011

Dansetik?

Efter många funderingar och en hel del eftersökningar utan resultat har jag tillsammans med fler vänner kommit fram till att det är dags. Nämligen att få ner dansens oskrivna regler på pränt.

Förberedelser som att duscha, deoa, ta på rena kläder och borsta tänderna hör till de absoluta grunderna. Sen hur mycket mer du väljer att piffa till dig är ett eget beslut.

Väl på dansen ska alla med vassa klackar omedelbart avvisas, alternativt erbjudas mockasiner. Dessa mockasiner finns vid entrén och det är insläpparen som har ansvaret att se till att klackarna hålls borta.

Så långt som möjligt undviker du att nobba den som bjuder upp. Undantagsfall är berusade människor, de som tafsar och även de du ogillar.

Uppbjudandet bör ske med viss försiktighet. Inga våldsamma handlingar som kan resultera i kroppsskador.

Väl ute på dansgolvet är det nödvändigt att följa dansriktningen, det vill säga motsols i rummet.

Om glidet är dåligt borde det fungera med att smörja in skorna med lite handcreme uppger en säker källa.

Frågan om att erbjuda våtservetter med handsprit vid uppbjudandet, för att minska spridning av objudna baciller är oklar. Experterna har inte nått konsensus på den punkten. De är överens om att man iallafall blir svettig vid aktiviteten.


I möjligaste mån bör alla vika in armbågarna för att undvika smärtsamma kroppskontakter.


Knuffförbud råder på golvet. Oavsiktliga knuffar gottgöres genom att be om ursäkt, med en blick eller en gest. De som däremot knuffas, trots att framförvarande försöker kliva åt sidan, får omedelbart lämna dansgolvet utan pardon och är inte välkomna förrän oönskat beteende har ändrats. Vem som ska hålla koll på utvisningarna återstår att avgöra. Påkörningar med de som avviker från dansriktningen lämnas utan åtgärd, då det är som att bli påkörd bakifrån i trafiken.

Det viktigaste har jag sparat till sist, nämligen att njuta av varje dans, här och nu!

Inga kommentarer:

Tack eller konsten att se saker från en annan sida

Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!