måndag 19 september 2011

Atjo

Tror att de flesta människor i min omgivning är mer eller mindre förkylda just nu. Det snoras, nyses och hostas från alla håll och kanter. Jag har bestämt mig för att inte bli sjuk. Men undrar om jag verkligen har makt att bestämma det. Har täppta bihålor men inget mer, och så ska det vara.

Fick ett tips på en huskur som innehåller: en pressad, citron, en pressad vitlöksklyfta, en sked honung och lite färsk riven ingefära. Hmmm.....låter gott??? Nope! och jag har inte provat. Ett annat tips som tydligen ska fungera är att dränka in strumporna i ren sprit, sätta dem på fötterna och sen sova. Det skulle jag kunna prova men har ingen sprit hemma, ovanligt.....?? Andra saker som jag har hört ska fungera är stora doser av c-vitamin, echinagard/echinachea eller liknande "förkylningsmediciner. Har också hört att vam whiskey med nejlikor ska vara bra.

Säkert finns det massor av huskurer ute i stugorna som alla hävdar samma sak att de kurerar förkylningar. Skiftande är resultaten skulle jag säga. Det som brukar hjälpa för min del är att dricka varm eller ljummen dryck, ta alvedon och ipren och krypa ner under en filt, se filmer och bara ta det lugnt! Sömn är nyckeln till ett bra mående i många avseenden.

Inga kommentarer:

Tack eller konsten att se saker från en annan sida

Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!