torsdag 8 september 2011

Vattennedfall

Nederbörd! Nu har det regnat i flera dagar i sträck. Det gör att min gräsmatta som är i ett gigantiskt behov av att klippas växer mer och mer. För hur ska det gå till att klippa en genomsur gräsmatta? Nä, det går inte alls. Och nu är det långt....kommer att se fördjävligt ut till våren om pissvärdet fortsätter. Men dumt att lägga energi på det som jag inte rår över, vädret alltså!

Wikipedia: Regn är nederbörd som endast består av vatten. Regndropparnas diameter varierar normalt mellan 0,05 och 3,0 mm, men kan i ovanliga fall bli ända upp till 10 mm innan de sönderfaller i mindre droppar.Regn är den nederbördsform som har störst betydelse som källa för färskt vatten i stora delar på jorden och som sådan en förutsättning för olika typer av ekosystem. Regn är globalt sett den viktigaste källan för vattenkraft och konstbevattning.

Vi ska vara glada här i Sverige ATT det regnar. Och egentligen oftast lagomt mycket. Vid regnväder är det helt okej att krypa ner under en filt och läsa en bra (dålig för den som önskar) bok, sen en film, tända massor av levande ljus, dricka litervis med thé och ha bra samvete att vara inomhus.



Det finns olika typer av regn:
Duggregn: små droppar som kommer jämnt
Regnskurar: större mängder under en kortare tid, börjar och slutar snabbt
Underkylt regn: när det är kallare än 0 grader på underlaget regnet faller på
Skyfall, kraftiga regn: när det komemr så mycket att det orsakar översvämningar

Även om jag är till stor del solcellsdriven och trivs riktigt bra i solskenet så gillar jag att vara ute när det regnar. Det gäller bara att vara rätt utrustad, med kläder och stövlar. Det är helt okej som vuxen att hoppa i vattenpölar men samma regler gäller som för barnen, regnbyxor och gummistövlar! Om det är länge sen ni gjorde det uppmanar jag er verkligen att prova, det är riktigt roligt.

Sen att komma in igen efter utevistele i regn är ännu bättre! Om man är det minsta frusen är det bara att lyda kroppen och kura under en filt, sällskap är naturligtvis välkommet och tillåtet!

Inga kommentarer:

Tack eller konsten att se saker från en annan sida

Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!