tisdag 27 januari 2009

USA resan del 13

Måndag 27/10

Dollarkursen: 8,248
Robin fyller 8 år idag, ringde och grattade honom!
I natt har det blåst ordentligt och draget från fönstren i husvagnen kändes. Vaknade ca 8.00 av att Göran knackade på dörren eftersom de saknade oss inne i huset. Sekunden efterhan gått ringde klockan. Till frukost serverades scrambled eggs, korv, yougurt, bröd och väldigt gott kaffe.
Nu vet jag hur man enkelt fyller ett flak på en pickup. Ta med dig 20 kvinnor till USA i två veckor, egentligen räcker det med 13 st för sen vi lastat vår packning var flaket fullt.
Med alla väskor på plats åkte vi, 14 personer i en van, till Sharon och Wes sjöstuga. De andra sjus packning rymdes med nöd och näppe bak i vansen. Vi sa på återseende till Sharon. Wes följde med och körde den ena vanen genom Indian reservatet som ligger mellan deras stuga och Clouque. Efter rundturen som tog näramre en timme hämtade vi upp Göran. Han och Gunilla åkte i pickupen och vanchaufförer var Charlotte och Carina.. Dagens första stopp var vid Moose Lake Bank så de personer som inte betalat Gunilla för hotell, bilhyra mm fick göra sig skuldfria. Sedan styrdes kosan mot outletområdet.
Väl framme ca 13.00 insåg flera av oss att magen behövde påfyllning. Restaurangen såg ut som en jukebox. Vårt bord beställde först men fick maten sist. Ganska typiskt för mig.
Lunchen avklarad och shopping stod på tur. Fyndade jeans tröja och huvtröja till mig. Skjorta till Karl jonas. Tidsplan två timmar, hölls ganska bra. Då det åter var dags för avresa fick Charlotte och Helena, som skulle köra, vägbeskrivning. Göran trodde att resan till hotellet skulle ta fram till kl. 18, alltså två timmar. Trafiken flöt, trots att vi hamnade i resafrånjobbetrusningen, oerhört bra, inga köer in i Minneapolis men lite ut ur staden. Vi var framme kl. 17.
Några av oss hade ett sug i shoppingtarmen och begav oss av till "Mall of America", STORT shoppingcenter. På de två timmar som vi var där rekadevi inför morgondagen och besökte två affärer. En tvspelsaffär, där Helena bokade ett spel som släpps imorgon och även Legobutiken hann vi med. Köpte en byggsats till Robin, sophämtarbilen, eftersom det är billigare än hemma i Sverige. Sedan åt vi middag, jag, Helena och Annica T, Tex mex -mat. Gott och lagom stora portioner. Trevligt sällskap i lugn miljö. Vid nio-tiden åkte vi tillbaka till hotellet.

Lite packnngsjobb igen och sen försökte jag komma i säng i tid men det lyckas klent. Nu är klockan 00.02. Så god natt.

I morgon bär det av hem igen.

Inga kommentarer:

Tack eller konsten att se saker från en annan sida

Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!