lördag 10 januari 2009

USA resa del 12

Söndag 26/10

Lyckades att somna huskut tidigt, redan vid 20-tiden men säg den lycka som varar...

gjorde ingenting för jag behövde i vilket fall uppsöka toaletten. Läste boken en stund och nuStrax före midnatt återvände mina rumskamrater så då vaknade jag. Det börjar den bli riktigt bra.

Hoppackad och utcheckad från hotellet vid halv tio och dagens händelse i sylokalen var Show & Tell. Alla som sytt kalejdoskop visade sina quiltar och vi fotade. Efter brunchen lastade vi in oss alla 22 personer i vansen och personbilen.

Vid Miller Hill Mall började den stora shoppingrundan i Duluth. På ca 3,5 timmar hann vi med, i tur och ordning, Miller Hill, Target, Tygaffär och Walmart. Mina inköp: Julevangelietbok. tyg, underkläder, present till Robin, linjal och synålar. Annica och jag stillade hungern med en pizzabit på Sbarrro. Annica höll på att bli utan, för när killen som jobbade där skulle lägga in pizzan i ugnen för uppvärmning så åkte den i golvet. Hans reaktionsförmåga var långsam, och det gick flera sekunder innan han bad Annica välja en ny bit. Tror ni att han tog upp den tappade biten? Nä, den sparkade han undan på golvet.

Rätt nöjd med dagens inköp och sydagarna framförallt återvände vi till Janssons farm. Göran hade lagat pumpagryta. Wes & Sharon var där och åt middag med oss. De bjöd på champange som tack för att de fått vara med och lära känna oss. Tror att de missförstått allt för det är VI som ska tacka för allt som de gjort och ställt upp med sovplatser, mat och chaufföreri. Till Charlotte och mig hade de dessutom köpt alkoholfri champange, fantastiskt. Ett stort tack en en större eloge till Wes & Sharon som vet att vi inte dricker alkohol.

Efter middagen startade den stora packningsproceduren. Ett tag såg Gunilla och Görans garage ut som ett bombnedslag eller kanske ännu hellre en kvalitetsloppis. Som tur var hade en del åkt på kasino och några nattat i sjöstugan så publiken var inte så stor, men efter några timmar och många vakuumpåsar senare är väskorna packade och ALLA klarar viktgränsen på 23 kg/väska.

Nu blåser det rejält ute och det drar från fönstren i husvagnen så det gäller att ligga med hela kroppen under täcket. Charlotte syr för att få tomten klar till sina släktingar. Rasmus har namnsdag idag.

Tack och godnatt!

Inga kommentarer:

Tack eller konsten att se saker från en annan sida

Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!