onsdag 9 november 2011

Lösningen :)

Alla vi som någon gång har handtvättat vet hur mycket enklare det är att tvätta större mängder med hjälp av en tvättmaskin, som lakan till exempel. Det är bara att ta dem ur sängen och stoppa in dem i tvättrumman, hälla i tvättmedel, och sköljmedel för de som använder det, ställa in rätt program och sedan gå och dricka kaffe eller iallafall syssla med något helt annat. Under tiden så sköter maskinen tvättandet.

Som i alla familjer hamnar alltid två likadana strumpor i samma maskin varje gång. Inga halva par åker nånsin in. Men hur kommer det sig att i stort sett varje gång när tvätten är blöt och ska hängas upp så saknas det ALLTID minst en strumpa??? Äter tvättmaskiner strumpor? En annan sak som jag funderar över är hur det kommer sig att när jag tvättar lakan så väldigt ofta hamnar örngotten inuti pålakanet som av en underlig anledning vänt sig ut och in. Och det är rätt så besvärligt att trassla ut det för att komma åt örngotten som ligger längst in. Jag har läst att en del av mina vänner drabbats av samma sak så jag kan inte skylla på att det är märket på min maskin som gör det.

Hos den äldre sonen slits det strumpor rätt hårt. Tidigare har jag köpt olikfärgade strumpor åt honom men nu har han bestämt sig för en speciell sort och de strumporna görs bara i svart i storlek 42. Helt okej tycker jag för då är det enklare att sortera tvätten och para ihop strumporna, tills jag insåg att nytvättade strumpor inte skiljer sig så mycket i storlek, oavsett om det är 36 eller 42. Så nu är det emellanåt så att jag har strumpor som når över mer än halva vaden och sonen kommer från sitt rum och grymtar om att strumpan inte räcker längre än under halva foten.


Lösningen som jag trodde jag klurat ut fungerar dåligt. Hmmm.... blir så att jag i fortsättningen får ha andra färger än svart.

Inga kommentarer:

Tack eller konsten att se saker från en annan sida

Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!