torsdag 18 december 2008

Skolavslutning

I morgon har vi skolavslutning för Fåkers skola i kyrkan. Det är jätteroligt att 75 elever, + lärare och en del föräldrar kommer till oss. Men då skolan har ögonen på sig för att de inte får favoritisera någon religion är det lite kontroversiellt och som personal i kyrkan gäller det att tänka efter vad vi säger och hur vi gör det.

Att de väljer att komma till kyrkan hos oss har med traditionen att göra, det har alltid varit så, och också med att det är den enda samlingssalen i byn/samhället som rymmer alla männsikor. Efter stunden i kyrkan, där skolan har valt några psalmer, elever ur de olika klasserna sjunger och jag och prästen har sagt några ord (i morgon kommer vi att prata om önskningar, återkommer med orden)går vi in i församlingsgården och dricker varm choklad och äter pepparkaka och lussebulle tillsammans allihop.


För att kunna rodda fikat behöver jag hjälp av föräldrar att koka varm choklad, ingen oboy här inte, kaffe, servering och diska efteråt. Ikväll vet jag att det kommer 5 föräldrar, inte tillräckligt egentligen så vi får se om traditionen bryts efter i år. Tidigare år har det varit 50-60 föräldrar som fikat och ska det då vara så svårt att hjälpa till! Och de som i år har anmält sig var med även ifjol.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varm äkta choklad...mmmm så gott få doppa råglimpemackor med ost i det!

Tack eller konsten att se saker från en annan sida

Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!