lördag 6 december 2008

Mellanlandet

Rasmus har ju nyss fyllt tolv år och befinner sig i landet mellan barn och ungdomstiden. Oftast vill han vara stor och det märks på kläder, språk. Igår var vi på Barnens hus för att Robin skulle köpa polishuset och Rasmus gick runt och hittade en skoter som han köpte. Jag vet inte vilken i ordningen, de är gjorda i plast = håller kort tid. Efter hemkomst och middag klädde han på sig ordentligt, tog med sig skotern och gick ut. Där kröp han runt i snön och gjorde leder, i morse var han inne på Robins rum och lekte med legot. Skönt att han emellanåt befinner sig i leklandet och låter bli att vara för stor för leken.




Vi hann bara komma innanför dörren igår när Robin började att bygga polishuset. Att äta middag var snabbt gjort för att han sen skulle återgå till byggandet. Lite tråkigt är det att han klarar sig själv nu och utan min hjälp. Även jag gillar legobyggande. Fyra timmar senare var allt klart! Vilket tålamod han har med pillgöra. Kvart över sju idag var leken igång igen. Just nu är han med sin kompis Felix på julmarknaden på Jamtli.

Att inköpsrundan för barnen blev av igår beror på att de fått sina premier och pengar från jultidnings- och pandaförsäljning.

Jag har varit ute och skottat lite snö idag för den fortsätter att singla ner och göra det vackert. Nu doftar det saffran för en saffranssockerkaka har tillverkats i ugnen, skidskyttet pågår för fullt i SVT. Melodikrysset löstes till en kopp kaffe på förmiddagen, så nästan det som vi förutsatte vi skulle göra i helgen kan bockas av. I lucka 6 i kalendern fanns en tygkasse.

Inga kommentarer:

Tack eller konsten att se saker från en annan sida

Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!