onsdag 15 april 2009

Våren, vacker?

Många människor gillar våren mest av alla årstider för att allt är så vacker. Jag håller inte med. just nu är det verkligen inte vackert utomhus. Den mark som har tinat fram är mestadels grå av mögel som växt mellan snön och marken. Inte speciellt iögonfallande vackert?!

Fast med ytterligare några riktigt soliga dagar så kommer den gröna färgen att vinna över den gråa. Överallt kommer det då att spira av ny växtlighet, ljust ljust grönt. Små musöron på lövträden den ena dagen för att nästa dag ha fördubblat sin storlek, eller ännu mer. Gräset växer precis som ogräs, snabbt snabbt. Och innan jag hinner med att tänka så mycket på hur allt förändras är det dags att starta gräsklipparen för första gången.

Nu blommar tussilgon i vägkanten. De stretar för att synas ovanför fjolårsgräset som finns i överflöd i dikena. Men de lyser upp, jag ser dem under mina löparturer. Snart får de sällskap av blåsipporna, även de är små blommor men trots sin litenhet syns mycket. Eller beror det på att jag letar efter de naturliga små smycken som finns i naturen?

Samtidigt som de blommor som förekommer naturligt borde det även blomma i mina rabatter. Där är det planterat krokus och snödroppar, men just nu ligger dessa begravda under snö som jag skottat dit från garageinfarten. Om solen kommer fram tinar snödrivorna och planteringarna kommer i dagsljus och färgerna i rabatten exploderar.

Jag väntar på att det gråa, möglet och grusdamm, som nu täcker den bara marken ska förlora kampen mot färgerna!

Inga kommentarer:

Tack eller konsten att se saker från en annan sida

Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!