måndag 17 oktober 2011

Invasion

Det måste finnas någon som bor i mitt hus men som inte ger sig tillkänna. Jag ser lämningar efter dess framfart men har hittills inte fått en skymt av vad det kan vara som är min inneboende.

De spår som finns är hål i strumpor och en grå massa som virvlar upp när man passerar. Jag undrar om massan är spillningen från den som äter hålen i strumporna. Många strumpor är nämligen gråaktiga och jag vet att om björnar äter lingon blir det röda högar i skogen. En förklaring som jag hört, kring den grå massan, är att man har haft änglar på besök och att de har lämnat sina tofflor kvar till nästa gång. Men jag har mig veterligen inte sett en endaste ängel sväva omkring här hemma.

Så mitt hetaste tips på den okända inneboende är alltså sockråttan. Den lilla rackarns råttan som bor i garderoben och helst sover i strumporna. Förmodligen är det så att den vaknar på natten och måste uträtta sina behov och hittar helt enkelt ingen väg ut, utan gnager ett hål. Den rakaste vägen är den kortaste! De är ljusskygga varelser och för att se dem måste man vara uppe den mörka tiden på dygnet och oerhört pigg och alert. En annan egenskap som de har är att de bara sover i den ena strumpan och inte i den andra, vilket leder till att det blir omaka, hela strumpor kvar i lådan.

Katter varken jagar eller äter dem så hittills finns det inget känt bekämpningssätt för att bli av med dem. Anticimex och liknande företag tar aldrig på sig uppdragen att utrota dem från några bostäder. Hösten är högsäsong för sockråttsinvasionen, speciellt då man har börja använda sig av raggsockar. Raggsockar är nämligen en delikatess för de små monstren, speciellt de hemstickade som farmor/mormor har gjort. Mitt enda råd är att hålla ständig koll på socklådan och med jämna mellanrum gå igenom strumporna för att se om det förekommit något skadedjur.

Så här skulle de kunna se ut, men jag har ingen aning då
jag aldrig sett någon i verkligheten!

Inga kommentarer:

Tack eller konsten att se saker från en annan sida

Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!