I mitt medvetande smyger sig en åsikt in mer och mer. Det är den om att äta lokalt producerad mat. För både min kropp och miljön måste tjäna på att maten åker kortast väg från produktionsstället till mitt kök där den färdigställs för att äta.
I frysen ligger det lingon som jag har plockat 300-500 meter från mitt hus. Ungefär på samma ställe har jag hittat trattkantareller som nu ligger torkade i skafferiet. Potatisen som vi äter har vuxit i Viken, ca 5 km från mig. Av samma person fick jag köpa nötkött, de nöten har bara betat på åkrarna i Viken och inte ätit någon konstig mat.
Idag har jag provat att baka bröd på vetemjöl som är odlat i Jämtland och malt i Ångstas kvarn. Allt nybakat bröd är gott men jag måste få säga att det här var extra gott.
Så vad vill jag säga: Jo, det här med när- eller mer bestämt härproducerat är nutiden och framtiden.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack eller konsten att se saker från en annan sida
Gråt aldrig över en person som sårar dig, bara le och säg: Tack för att du ger mig chansen att träffa nån som är bättre än du!
-
Har efter ett läkarbesök fått konstaterat att jag har en golfarmbåge. Lustigt att benämningarna på åkommor ändrar sig med vad som är aktuel...
-
Jag är ett stort fan av Nalle Puhs citat och delar gärna med mig en del av dem med er: "Kanin är begåvad, sa Puh tankfullt." ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar